Kineskom direktoru našli toliko mita da su se pokvarile 4 mašine za brojanje novca!

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineskom direktoru našli toliko mita da su se pokvarile 4 mašine za brojanje novca!

PEKING - Istražitelji u Kini pronašli su u kući jednog zvaničnika u oblasti energetike, koji je optužen za primanje mita, više od 200 miliona juana, što je jednako vrednosti od 33 miliona dolara, a to je najveća zaplena novca u gotovini u toj zemlji do sada, rekao je danas visoki kineski tužilac.

Tokom istrage su se pokvarila četiri od 16 aparata za prebrojavanje novčanica koje su istražitelji morali da upotrebe da bi prebrojali toliku količinu novca, navodi finansijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novinska publikacija "Čajsin".

Kada bi sav taj novac bio u novčanicama od 100 juana, od njih bi mogla da se napravi kula teška 2,2 tone i visoka 200 metara, što je više od dve trećine visine Ajfelove kule. Tolika suma novca je impresivna čak i u kontekstu ogromnih količina gotovine koje kineski istražitelji svakodnevno zaplenjuju od zvaničnika osumnjičenih za korupciju, navodi američka agencija.

Podmićeni zvaničnici često sakrivaju novac u sefovima, toaletima, jastucima, na dnu kutija za pirinač i u iznajmljenim stanovima. Uprava za energetiku u kojoj je radio Vej deo je moćne Nacionalne komisije za razvoj i reforme koja postavlja široke politike za drugu najveću ekonomsku zemlju u svetu.

Sju je rekao da je pokrenuta istraga protiv 11 zaposlenih u Komisiji na osnovu optužbi za korupciju, a postoji mogućnost da je šestoro od njih primilo po više od 10 miliona juana kao mito.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

KEŠ TEŽAK DVE TONE: Korumpiranom službeniku našli toliko para da su se pokvarila 4 aparata za prebrojavanje novčanica

Izvor: Telegraf.rs, 31.Okt.2014

Od gotovine zaplenjene u kući Veja Pengjuana, zamenika direktora kancelarije za ugalj u Nacionalnoj upravi za energetiku, mogla bi da se napravi kula teška 2,2 tone i visoka 200 metara, što je više od dve trećine visine Ajfelove kule..Islednici u Kini pronašli su u kući jednog zvaničnika iz oblasti...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.