Kineski mediji: Neudatoj tajvanskoj predsednici nedostaje ravnoteža

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski mediji: Neudatoj tajvanskoj predsednici nedostaje "ravnoteža"

Jedan kineski dnevnik ocenio je u uvodniku da će nova predsednica Tajvana Cai Ing-ven biti "ekstremnija" u svojoj politici jer je neudata, pa joj nedostaje emotivna ravnoteža koju pruža romantična veza i porodični život.

U uvodniku lista "Internešenel herald lider", koji objavljuje zvaničnka kineska novinska agencija Sinhua, tajvanska predsednica se kritikuje kao zagriženi pobornik nezavisnosti Tajvana, čemu se Peking oštro protivi upozoravajući da će upotrebiti i vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << silu da to spreči, prenosi AP.

To što nema partnera ili decu čini njenu politiku "emotivnijom. ličnijom i ekstremnijom" navodi list ukazujući da je Cai sklona da se preterano bavi detaljima i kratkoročnim ciljevima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.