Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski građani evakuirani iz Jemena

Kineski vojni brodovi završili su evakuaciju 570 kineskih državljana iz Jemena, preko Crevenog mora do Džibutija, odakle će avionom otići kućama, saopćilo je danas kinesko Misnistarstvo odbrane.

Kinezi su evakuirani u dvije grupe, jedna iz Adena i druga mnogo veća iz Hodeidaha, a sa njima je i osam stranih državljana, navodi se na siteu ministarstva, prenosi Reuters.

-Vojnici moraju biti čuvari narodne sigurnosti i vojni brodovi moraju biti kao Nojeva barka za naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sunarodnike - navodi se u tekstu, uz najavu da će se po završetku operacije, vojni brodovi vratiti u Adenski zaliv, da pomognu u borbama protiv pirata iz Somalije.

Nasilje se širi Jemenom od prošle godine, kada su Huti, koje podržava Iran, zauzeli glavni grad Sanu i uklonili presjednika Abd Rabu Mansoura Hadija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.