Kineski brodovi blizu Aljaske

Izvor: VOA, 03.Sep.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski brodovi blizu Aljaske

Pet brodova kineske mornarice primećeno je u međunarodnim vodama u blizini obala Aljaske, što brojni analitičari vide kao najnoviju nameru Pekinga da pokaže vojnu moć daleko od svojih obala.

Portparol Pentagona Bil Urban juče je potvrdio prisustvo pet plovila, što nije prvi put da su Sjedinjene Države primetile kineske vojne brodove u Beringovom moru.

Portparol Bele Kuće Džoš Ernest izjavio je da američki zvaničnici nisu primetili nikakve preteće aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sa tih brodova, ali je dodao da je namera njihovog prisustva i dalje nejasna.

Pojavljivanje kineskih brodova dogodilo se u vreme dok je predsednik Obama bio u poseti Aljasci, gde je prikupljao podršku za svoju politiku za borbu protiv klimatskih promena.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.