Kina kupuje akcije rudnika bakra u Peruu

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina kupuje akcije rudnika bakra u Peruu

Kineska kompanija Minmetals saopštila je danas da je njena filijala MMG postigla dogovor sa švajcarskom firmom Glenkor da oktupi njene akcije rudnika bakra u Peruu za 5.85 milijardi dolara (4,22 milijardi evra).

Kineska državna firma je navela da je to najveći postignuti dogovor u inostranstvu za sektor eksploatacije metala.

"Rudnik bakra u Las Bambasu u Peruu savršeno se uklapa s dugoročnom strategijom Minmetalsa i MMG", navodi se u saopštenju kineskog preduzeća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Peruanski rudnik bakra ima kapicitet proizvodnje od 400.000 tona godišnje.

Peru je drugi svetski proizvođač srebra i bakra. Kina ima sve veće potrebe za bakrom zbog intenzivnog procesa urbanizacije i industrijalizacije zemlje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi kupuju rudnik bakra u Peruu

Izvor: B92, 14.Apr.2014

Peking -- Filijala kineska kompanija Minmetals, MMG, dogovorila je sa švajcarskim Glenkorom oktup akcija rudnika bakra u Peruu za 5,85 milijardi dolara (4,22 mlrd. evra)...Kineska državna firma je navela da je to najveći postignuti dogovor u inostranstvu za sektor eksploatacije metala..."Rudnik bakra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.