Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina kupuje 300 aviona od Boinga

Kineske kompanije i američki proizvođač aviona "Boing" sklopile su dogovore o kupovini 300 aviona i izgradnji fabrike za sklapanje aviona u Kini, javila je danas novinska agencija Sinhua.

 Dogovor o kupovini aviona potpisan je pošto je predsednik Kine Si Đinping sinoć doputovao u prvu zvaničnu posetu SAD.

U izveštaju agencije se ne navodi vrednost niti model aviona koji su predmet ugovora, koji su potpisale kompanije "China Aviation Supplies Holding", "ICBC Financial >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Leasing" i "China Development Bank Leasing".

Državna kompanija "Commercial Aircraft Corporation of China" je s "Boingom" sklopila dogovor o izgradnji centra za sklapanje boinga 737 u Kini.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.