Kina: Zatvor zbog eksplozije naftovoda

Izvor: B92, 30.Nov.2015, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Zatvor zbog eksplozije naftovoda

Sud u Kini osudio je 14 bivših zvaničnika naftne kompanije "Sinopek" na zatvorske kazne u trajanju do pet godina, zbog eksplozije naftovoda 2013.

U eksploziji koja se dogodila pre dve godine u istočnoj kineskoj provinciji Šandung je poginulo 63, a povređeno 156 ljudi, dok je ukupna materijalna šteta iznosila 751,7 miliona juana (117 miliona dolara), preneo je Rojters.

U presudi se navodi da su zvaničnici "Sinopeka" osuđeni na zatvorske kazne zbog kršenja bezbednosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propisa, dok vladini zvaničnici nisu na odgovarajući način obavili svoje dužnosti posle eksplozije.

Eksplozija na naftovodu 2013. je bila jedna od najvećih eksplozija koja je pogodila infrastrukturu u Kini, a uzrokovala je rast zabrinutosti oko bezbednosnih standarda u toj drugoj po veličini svetskoj privredi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina: Zatvor za zvaničnike zbog eksplozije naftovoda

Izvor: Studio B, 30.Nov.2015

Sud u Kini osudio je 14 bivših zvaničnika državne naftne kompanije "Sinopek" na zatvorske kazne u trajanju do pet godina, zbog njihove uloge u eksploziji naftovoda 2013. godine, objavila je danas kineska novinska agencija Sinhua...U eksploziji koja se dogodila pre dve godine u istočnoj kineskoj provinciji...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.