Kina: U nesreći na gradilištu poginulo 18 osoba

Izvor: B92, 14.Apr.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: U nesreći na gradilištu poginulo 18 osoba

Peking -- Najmanje 18 osoba je poginulo, a još 18 povređeno kada se na jednom gradilištu na jugu Kine zbog jakog vetra srušio kran, saopštile su lokalne vlasti.

Kran težak 80 tona srušio se u sredu ujutro direktno na dvospratnice u gradu Donguanu, a četvoro povređenih nalazi se u teškom stanju.

U trenutku nesreće u zgradama se nalazilo 139 ljudi, a njih 88 uspelo je da se spase, rekao je kineskim medijima jedan lokalni zvaničnik.

Lokalne vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otpočele su istragu o uzrocima nesreće, a kompanije su obezbedile 20 miliona juana (tri miliona dolara) za otklanjanje štete.

To je najteža nesreća koja se dogodila na jugu Kine otkako su u decembru prošle godine u gradu Šendženu 74 osobe poginule prilikom rušenja zgrada zbog klizišta. Policija je tada uhapsila 11 osoba zbog sumnje da nisu preduzele potrebne mere da spreče nesreću.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina: U nesreći na gradilištu poginulo 18 osoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2016

Najmanje 18 osoba je poginulo, a još 18 povređeno kada se na jednom gradilištu na jugu Kine zbog jakog vetra srušio kran, saopštile su danas lokalne vlasti...Kran težak 80 tona srušio se u sredu ujutro direktno na dvospratnice u gradu Donguanu, a četvoro povređenih nalazi se u teškom stanju...U...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.