Keri u Kataru brani sporazum sa Iranom

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri u Kataru brani sporazum sa Iranom

DOHA - Državni sekretar SAD Džon Keri nalazi se u posjeti Kataru, gdje razgovara sa predstavnicima arapskih zemalja, koje su zabrinute zbog nuklearnog sporazuma svjetskih sila sa Iranom.

Keri je juče doputovao u Katar, poslije posjete Egiptu, gdje je takođe govorio u prilog sporazuma postignutog sa Iranom prošlog mjeseca u Beču.

Sunitske muslimanske zemlje strahuju od povećanog samopouzdanja šitskog Irana.

Keri je u Kairu priznao negativnu ulogu Irana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali je rekao da će stvari bili lakše, ako Iran ne bude mogao da razvija nuklerano oružje.

Iran se bavi destabilizirajućim aktivnostima u regionu i to je razlog, zašto je toliko važno da se obezbijedi da iranski nukearni program ostane miran, rekao je on novinarima, na zajedničkoj konfernciji sa ministraom inostranih poslova Egipta.

Keri će se u Dohi odvojeno sastati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim i ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel al Džubeirom, kako bi razmotili situaciju u Siriji i Iranu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.