Keleminec: Ne bojim se hapšenja,neću velikosrpsku politiku

Izvor: B92, 26.Feb.2017, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keleminec: Ne bojim se hapšenja,neću velikosrpsku politiku

Zagreb -- Predsednik desničarske A-HSP Dražen Keleminec, koji je predvodio neonacistički marš u Zagrebu, rekao je da ta stranka poštuje sve Srbe koji žive u Hrvatskoj.

Međutim, on je naveo da će se boriti protiv "velikosrpkse politike" u toj zemlji.

Keleminec, koji je pozdravio učesnike skupa pozdravima "Bog i Hrvati", "Hrvatska Hrvatu" i "Za dom - spremni!", rekao je da se ne boji da ponovo bude uhapšen zbog pozdrava "Za dom spremni".

On tvrdi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poštuje sve Srbe i sve manjine u Hrvatskoj jer je, kako je naglasio, bilo mnogo Srba koji su branili Hrvatsku i koji je priznaju za državu.

"Ali ne može se stvarati u Hrvatskoj nikakva velikosprska politika, nikakav SANU 2, i tlačiti hrvatski narod. Mi ćemo se protiv te politike boriti i biti protiv nje", rekao je on.

On nije propustio priliku ni da se osvrne na predsednika SNV Milorada Pupovca, navodeći da u Hrvatskoj ne postoje samo Pupovac i SNV, kao ni samo predsednik SDS S-a Vojislav Stanimirović i njegova stranka, već i drugi pripadnici srpske manjine koji nemaju pristup medijima, finansijama, nemaju glas i koji se, kako kaže, protive Pupovčevoj politici.

On tvrdi i optužuje Pupovca da je s bankomata podigao 1,5 miliona kuna bez pokrića, a da Državno tužilaštvo nije reagovalo jer je Pupovac "sve u ovoj državi".

Keleminec kaže da Pupovac ne može biti iznad Državnog tužilaštva i dodaje da Pupovcu "ne smetaju hrvstske kune ali mu smeta Hrvatska" .

"On slavi četničke zločine nad hrvatskim narodom, ali neće mu ta politika proći, a neće ni proći da nam zabranjuju naš pozdrav Za dom spremni", rekao je Keleminec, koji je prema saznanjima portala Index.hr priveden.

Govoreći za N1 o izveštaju Amnesti Internešnala, u kojem se konstatuje da je došlo do porasta netolerancije prema manjinama u Hrvatskoj, naročito Srbima, Keleminec je upitao koja je to manjina ugrožena u Hrvatskoj.

"Da li je to mađarska manjina? Muslimanska ili romska manjina? Ja nemam ništa ni protiv koga, ni protiv crnaca. Nemamo rasnu politiku, niti politiku protiv manjina", tvrdi Keleminac.

Po završetku skupa, Keleminac je pozvao okupljene da pođu do groba Ante Starčevića kojeg je nazvao "ocem domovine".

On je naglasio da je njegova stranka borac za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu zbog čega je protiv EU jer EU, kako je rekao, vlada Hrvatskom.

Ekstremni desničari marširali su danas centrom Zagreba u znak podrške novom američkom predsedniku Donaldu Trampu, a kako je naveo portal Index.hr, oni su izvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Hrvatski portal ovaj marš poredi sa nedavnim skupom Vojislava Šešelja i njegovih radikala, navodeći da je i današnja povorka u Zagrebu imala za cilj da izrazi podršku američkom predsedniku.

Obučeni u crno, noseći ogroman štit sa šahovnicom s prvim belim poljem, mašući američkim zastavama i zaštićeni policijom, učesnici marša u Zagrebu privlačili su poglede prolaznika.

Među zastavama kojima su mahali istakla se i zastava ekstremističkog, neonacističkog NPD-a (Nationaldemokratisće Partei Deutsćlands).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neonacisti marširali u Zagrebzu čast Trampa: Nećemo velikosrpsku polittiku

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2017

Predsednik desničarske A-HSP Dražen Keleminec, koji je predvodio neonacistički marš u Zagrebu, rekao je da ta stranka poštuje sve Srbe koji žive u Hrvatskoj...Međutim, on je naveo da će se boriti protiv "velikosrpkse politike" u toj zemlji...Skup je održan u znak podrške novom američkom predsedniku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.