Kažnjen svaki peti vozač luksuznih automobila

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2015, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažnjen svaki peti vozač luksuznih automobila

Načelnik Uprave saobraćajne policije, Vladimir Rebić, izjavio je da je tokom prva tri dana akcije obavljena kontrola preko 5.000 vozila više klase i otkriveno više od 1.000 prekršaja, od kojih se najviše, preko 270, odnosi na nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Rebić je upozorio da je sigurnosni pojas neophodno koristiti, pogotovu prilikom brzina od 50 do 80 kilometara na čas, kada nevezani putnici najčešće gube živote.

Načelnik uprave saobraćajne policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je precizirao da u ovom trenutku u Srbiji sigurnosni pojas na prednjim sedištima koristi tek nešto preko 70 odsto ljudi, a na zadnjim sedištima samo oko tri odsto.

On je istakao da je u akciji kontrole vozila više klase, odnosno skupljih, utvrđeno da je značajan broj vozača tokom vožnje koristio mobilni telefon i da je zbog toga više od 100 njih sankcionisano.

Rebić je kazao da je bilo i prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je precizirao da je od 5.000 kontrolisanih vozača utvrđeno da je više od 50 njih, odnosno otprilike svaki stoti, bio pod dejstvom alkohola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.