Karter: Irak i dalje opasan

Izvor: B92, 04.Maj.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karter: Irak i dalje opasan

Pogibija pripadnika američkih specijalnih snaga podsetnik je da je Irak i dalje opasno mesto, izjavio je američki sekretar za odbranu Ešton Karter.

Pripadnik specijalnih jedinica američke mornarice "Foka" ubijen je juče tokom napada Islamske države na položaje kurdskih Pešmerga snaga na severu Iraka.

"Borba nije završena i postoje veliki rizici. To je pokazao i jučerašnji incident kada je američki vojnik, pripadnik mornaričkih foka Čarls Kiting, ubijen dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je savetovao i pomagao Pešmerga snagama severno od Mosula, koje se bore protiv ID", rekao je Karter, prenosi Glas Amerike.

Ti rizici će, naveo je on, i dalje da postoje i SAD žale zbog ovog gubitka.

U Štutgartu su se danas sastali ministri odbrana 11 zemalja, među kojima i SAD, kako bi razgovarali o načinima jačanja kampanje protiv Islamske države.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karter: Irak i dalje opasan

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2016

Pogibija pripadnika američkih specijalnih snaga podsetnik je da je Irak i dalje opasno mesto, izjavio je danas američki sekretar za odbranu Ešton Karter...Pripadnik specijalnih jednica američke mornarice "Foka" ubijen je juče tokom napada Islamske države na položaje kurdskih Pešmerga snaga na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.