Kao današnje jutro: Ledeno doba političkih odnosa Srbije i Hrvatske

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao današnje jutro: Ledeno doba političkih odnosa Srbije i Hrvatske

Ne prođe dan a da iz Zagreba ne stignu packe Srbiji zbog Vojislava Šešelja. Beograd je, posle ćutanja, počeo da uzvraća.

Na brojne izjave predsednika i premijera Hrvatske Ive Josipovića i Zorana Milanovića, kao i opozicionog HDZ-a, odgovorili su Ivica Dačić i Rasim Ljajić.

Članovi Vlade Srbije su poručili da su zahtevi političara iz Zagreba da Beograd „utiče na Šešelja“ ili se „ogradi od njega“ politikanstvo. U Hrvatskoj je počela kampanja za >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << predsedničke izbore i svakodnevno bavljenje Srbijom služi za jeftine poene, rekli su ovih dana Dačić i Ljajić.

- U Hrvatskoj se ide u susret predsedničkim izborima, a imaju i stalne proteste “dragovoljaca”. Veterani su tamo brojni i uticajni u javnom mnjenju i nameću politički ritam. Zbog toga hrvatska vlast ne želi da im se previše zamera - kaže za „Blic” Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.