Kamion kosio2 po trotoaru i ubio 6 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamion "kosio2 po trotoaru i ubio 6 ljudi

Kamion za smeće se popeo na trotoar i pokosio pešake koji su čekali da pređu ulicu u centru Glazgova.

Šestoro ljudi poginulo, a sedam je povređeno u centru Glazgova kada je na njih naleteo đubretarski kamion, koji se iznenada popeo na trotoar i pokosio pešake.

Kamion se zakucao u zid hotela Milenijum na Džordžovom trgu, dok su pešaci čekali da pređu ulicu kod stanice Kvin strit.

Očevici su naveli da na ulici u centru Glazgova leže tela povređenih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Policija je u saopštenju navela da je đubretarski kamion uleteo među pešake ispred Galerije moderne umetnosti, a potom nastavio da vozi dalje dok se nije zaustavio udarivši u obližnji hotel.

Dodaje se da ne izgleda da je u pitanju kriminalni ili namerni akt, ali će istraga biti sprovedena.

Jedan očevidac naveo je da je kamion izgubio kontrolu i da je vozio trotoarom, obarajući ljude na koje je naišao "kao kegle", pre no što se zaustavio udarivši u zgradu hotela.

Premijer Škotske Nikola Sterdžon, britanski premijer Dejvid Kameron i ministar rada Ed Miliband na svojim nalozima na Tviteru izrazili su saosećanje sa porodicama žrtava i povređenima, kao i užasnutost tragedijom u Glazgovu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.