Kamen temeljac za tri nove hale u Smederevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamen temeljac za tri nove hale u Smederevu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić postavio je danas kamen temeljac za izgradnju tri hale u Industrijskoj zoni Smederevo, koje će graditi lokalna samouprava i italijanski investitor, i poručio da svaka nova investicija pokazuje da Srbija ide krupnim koracima napred.

Jednu halu površine 3.000 kvadratnih metara gradiće grad Smederevo za investitore koji su već pokazali interesovanje, vrednost radova je 113 miliona dinara, a rok za završetak 22. jul ove godine.

Druge >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dve hale napraviće italijanska kompanija "ČVI", koja se bavi proizvodnjom kotrljajućih ležajeva za namensku industriju, a te hale, na površini od 4.000 kvadratnih metara, biće završene u novembru.

Vrednost investicije je četiri miliona evra, a očekuje se da do kraja godine bude zaposleno 100 radnika.

Premijer je u obraćanju rekao da Smederevo postaje srpski industrijski centar, posle pokretanja proizvodnje u smederevskoj Železari i dolaska novih stranih investitora.

On je naveo da je vlada investitorima uvek na raspolaganju i da će uvek želeti da pomogne, a njima poželeo da dugo posluju u Srbiji, da dobro zarađuju, ali i da zaposle što više radnika iz Smedereva i tog dela zemlje.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će sve tri hale graditi srpske firme.

"Kada smo prošli put stavljali kamen temeljac za finski PKC, malo ko je verovao da će na vreme biti završeni radovi i da će biti zaposleni radnici. Hala je izgrađena pre roka i danas tu radi 623 radnika, a do kraja godine će ih biti 850", naveo je Vučić.

On je dodao da će u toj finskoj firmi dogodine biti zaposleno još najmanje 650 ljudi.

Vučić je rekao da je otvaranje svakog novog pogona pokazatelj da se krupnim koracima grabi napred, navodeći da to svi građani Srbije ne mogu odmah da osete, ali da se i po budžetu Grada Smedereva može videti boljitak u tom mestu.

On je naveo i da je lokalna samouprava od vlade dobila 37 hektara zemljišta, koje je Grad Smederevo, kako je naveo, svojim angažovanjem uspeo da iskoristi na najbolji način.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Deficit ispod tri odsto, uspjeh na evropskom nivou

Izvor: Capital.ba, 25.Apr.2015

SMEDEREVO, Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je budžetski deficit u prvom kvartalu ispod tri odsto, što je uspjeh koji ni pojedine evropske zemlje ne mogu da dostignu. „Zahvaljujući hrabrim i odgovornim reformama Srbija je očigledno na dobrom putu konačnog rješavanja problema...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.