Kalašnjikov, trubači i rakija: Evo kako izgleda svadba na Balkanu

Izvor: B92, 14.Feb.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalašnjikov, trubači i rakija: Evo kako izgleda svadba na Balkanu

Ako se nešto slavi i ako kojim slučajem za to drugi nisu čuli, to znači da se to nije ni dogodilo, ako je suditi po “trendu“ koji ne prestaje već decenijama.

Koja vam je prva asocijacija na svadbu, pored mlade i mladoženje?

Ako je suditi po snimcima koji se pojavljuju na Jutjubu i pričama koje čujemo od naših bližnjih, onda je to pucnjava, trubači, 500 zvanica, hrana, koliko je ko para doneo na svadbu, koliko se potrošilo itd.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na Jutjubu postoji snimak koji je zabeležen u Dugopolju kod Splita na kome se mogu videti i čuti trubači i pucnjava, a sličan video-klip je izazvao pažnju pre par meseci kada je jedna mlada iz Železnika, od milošte nazvana “Lara Kroft“, demonstrirala svoje umeće sa pištoljima.

Običaj koji je bio specifičan za srpsko selo i pucanje u jabuku se preselio u grad, samo što se u gradu puca u prazno.

*

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.