Kakvu picu voliš, takav ti je karakter

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2015, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvu picu voliš, takav ti je karakter

Da li više volite vegetarijanu ili picu s kulenom i feferonima? Verovali ili ne, ali pravi znalac može po tome da provali kakva ste osoba. Evo i kako.

Verovatno nikad niste razmišljali o tome da vrsta pice koju obično naručujete ima veze s vašim karakterom, ali neki stručnjaci tvrde da ima.

Dr Alan Hirš sproveo je istraživanje na osnovu kojeg je došao do zaključka da je vaša omiljena vrsta pice i te kako povezana sa vašom ličnošću.

On je istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sproveo na 500 ispitanika, a svoju studiju je utemeljio na Frojdovoj teoriji ličnosti.

Obična pica koja nema puno toga na sebi opisuje osobe koje uživaju u svojim rutinama i promene im teško padaju. Znaju šta žele, vole proverene stvari i uvek igraju na sigurno.

Gurmanska

Pica začinjena kobasicom, kulenom i ljutim dodacima opisuje svojevrsne lenštine i osobe koje vole sigurnost. Uživaju u svom svetu u koji su dobro došli svi oni koji će prihvatiti njihove uslove. Najdraži oblik zabave im je u toplini doma uz dobar film, igrice i birano društvo.

Vegetarijana

Osobe koje najviše uživaju u pici bez mesa, obogaćenoj povrćem, igraju na sigurno i ne vole velike promene. To su mirne i staložene osobe koje ne vole da se ističu, kako u društvu, tako i na radnom mestu. Nisu konfliktne i ne vole velike promene u životu.

Pica s plodovima mora

Ukusna pica sa dodatkom egzotičnog ananasa opisuje osobe koje u životu vole da rizikuju. Uživaju u promenama i vole da istražuju nove stvari u životu. To su vesele i zanimljive osobe koje imaju svoja pravila i baš ih briga za društvene norme.

Kaprićoza

Osobe koje uživaju u klasičnoj, šunka-sir-pečurke, varijanti pice, u životu najviše cene bezbednost i ravnotežu. Vole da isprobavaju nove stvari, ali uvek se vraćaju na staro. To su smirene osobe koje ne vole pretvaranje.

Pica sa mesom

Ukusna pica dodatno obogaćena mlevenim mesom bolonjeze, piletinom ili ekstra kobasicama, opisuje osobu koja uživa u svemu što se pojavi pred njima, a posebno hrani i društvu. Imaju uzak, pažljivo izabran krug prijatelja i teško sklapaju nova prijateljstva. Partner im je najbolji prijatelj, a ponekad se mogu osećati usamljeno. Karakteriše ih i borbeni duh.

Pica s pršutom i rukolom

Osobe koje uživaju u ovakvom zalogaju vole da uživaju u životu. Elegantne su i prefinjene, vole putovanja i nove izazove, prate trendove i ne libe se da isprobaju nove stvari. Društvene su i vesele osobe.

Pica sa feferonima

Ako volite picu sa feferonima i ona vam je prvi izbor, to znači da ste zabavna osoba, a ponekad i ratoborna. Usredsređeni ste na ljude i događaje. Volite da bančite i dobro se zabavljate.

Pica s dodatkom jajeta

Ako vaša pica uz omiljene sastojke na vrhu mora da sadrži i jaje, vi ste pouzdana osoba koja pruža podršku ljudima u vašoj okolini i koja ne traži mnogo pažnje.

– Hvala Frojdu koji je prvi uočio da ličnost određuje vrsta hrane koju preferirate. Na primer, ako volite ljutu i začinjenu hranu, vi ste vrlo verovatno osoba koja voli rizike i adrenalin koji dolazi s njim, dok su ljudi koji preferiraju proteine u obrocima najčešće društvene osobe koje uživaju u izlascima – kaže dr. Hirš.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.