Kakvi-su-ovo-tragovi-na-nebu-iznad-Beograda

Izvor: medio.rs, 27.Avg.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvi-su-ovo-tragovi-na-nebu-iznad-Beograda

Fotografisao sam tragove aviona i u kadru uvideo ovo. Liči na određenu letelicu, koje već u sledećem kadru nije bilo. Napominjem, u blizini nije bilo ptica ni drugih letelica, kaže za Kurir čitalac Miloš Ćupurdija.

BEOGRAD -  Čitaoci Kurira poslali su redakciji veliki broj fotografija avionskih tragova snimljenih iznad prestonice, a posebno iznad pojedinih beogradskih naselja kao što su Borča i Barič.

Čitalac Kurira Miloš Ćupurdija iz Borče uspeo je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << svoje kuće da osim tragova aviona uslika čak i letelicu.

“Fotografisao sam tragove aviona i u kadru uvideo ovo. Liči na određenu letelicu, koje već u sledećem kadru nije bilo. Napominjem, u blizini nije bilo ptica ni drugih letelica, kaže za Kurir Miloš.

Osim iznad Borče i Bariča sličnih pojava bilo je i iznad Novog Beograda i Zemuna. Avioni su ostavljali tragove koji su zatim satima ostajali na nebu, a onda su se formirale oblakolike mase koje su se polako spuštale na tlo.

Većina građana koji su poslali slike smatraju da su u pitanju “kemtrejlovi”, kao i da su avioni koji su leteli iznad pomenutih naselja iza sebe ostavljali različite hemikalije.

Šta je kemtrejl

„Kemtrejl“ je termin koji se prvi put pojavljuje u SAD 1997. godine, kada ja prvi put zapažena prva masovnija pojava ovog fenomena, mada je bilo tajnih eksperimenata nad Britanijom i Amerikom još sredinom prošlog veka. To je inače kovanica dve engleske reči - chemical (hemijski) i condensation trail (kondenzacijski trag).

Šta sadrži „kemtrejl: nervne otrove, teške metalealuminijum, barijum, stroncijum, mangan, mikroorganizmebakterije, gljivice, mikoplazme, pesticideu radioaktivne materije

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.