Kako živi samohrani otac troje dece

Izvor: B92, 27.Nov.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako živi samohrani otac troje dece

Đorđe Stanisavljev iz Zrenjanina sam podiže svoje troje dece. On je nezaposlen i sa jednogodišnjim bliznakinjama i dvogodišnjim sinom, živi u teškim uslovima.

Jovanu, Jelenu i Stefana zatičemo u sobici, od svega nekoliko kvadrata. Veseli su i nasmejani. Dva autića i jedna plišana lutka dovoljni su im za igru. Troje mališana, pre osam meseci, majka je ostavila. Od tada žive sa tatom.

"Nije teško. Stvarno mi je stalo do njih i želim da uvek budu uredna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i čista, i da ne može niko, da ne mogu druga deca da se mom detetu podsmevaju, pošto deca su surova, ja želim da moje dete uvek bude čisto i zdravo, da ima lepo detinjstvo, da ne bude zato što nema majku da zaostaje za drugom decom, kaže Đorđe Stanisavljev.

On je napustio posao, kako bi mogao da brine o deci. Uspeva da kupi hranu, ali onda nema novca za ogrev. Struju su im isključili pre godinu dana.

"Sin nam je odrastao u mraku. Kada su se njih dve rodile, komšija nam je dao struju, da mi deca ne bi odrastala u mraku i da bih mogao da opstanem sa njima", priča ovaj samohrani otac.

Svi koji žele da pomognu Đorđu Stanisavljevu, to mogu učiniti tako što će pomoć odneti direktno. Njegova adresa je: Titelski red 28, 23000 Zrenjanin, broj telefona 061 155 16 67.

Moguće je uplatiti i novčanu pomoć, PostNetom (direktno Đorđu Stanisavljevu) ili na račun "Udruženja blizanaca i trojki Srbije", na račun: 340-11008053-03.

Adresa Udruženja je Doža Đerđa 46, 21000 Novi Sad, sa naznakom - donacija za Đorđa.

Osim što im je dao struju, komšija Oliver Jovanović svakodnevno posećuje ovu porodicu, donosi hranu.

"Idem tako, dam im hleba, kad dobijem tamo u Crvenom krstu viška. Paštetu obožavaju klinci, to jedu samo ovako...bez hleba", kaže komšija Oliver Jovanović.

Đorđe kaže da mališani retko viđaju majku, a bliznakinje je i ne prepoznaju. Stariji Stefan se ponaša prema njoj kao i prema drugima.

"On se njoj smeška, kao i svakoj osobi koja mu pruži pažnje, kao sada, na primer, vi kada mu priđete, kada vidi u vama da imate neku ljubav prema njemu, i on isto tako uzvrati. Izađe na ulicu i vidi neku žensku osobu mladu, on misli da mu je to majka, pa je zove mama", kaže Đorđe.

Jovani, Jeleni i Stefanu neophodno je gotovo sve, garderoba, obuća, bebi oprema, igračke. Udruženje roditelja trojki i blizanaca u tome su im već puno pomogli.

Ekipa B92, takođe je, preko Fejsbuka organizovala akciju i za samo jedan dan prikupljeno je više od deset paketa humanitarne pomoći.

Đorđe kaže da mu je sada najvažnije da se zaposli. Nada se da će pronaći poslodavca, koji će razumeti da može da radi samo do tri poslepodne, dok su mu deca u vrtiću.

Priču o ovoj porodici pogledajte u našem prilogu ispod:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEMAMO NI ZA MLEKO Ovako izgleda život samohranog tate troje dečice

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 18:21

Đorđe Stanisavljev sam podiže dvogodišnjeg Stefana i bliznankinje Jelenu i Jovanu koje su napunile godinu dana...Porodica Stanisavljev živi u trošnoj kući u Ulici Titelski red na periferiji Zrenjanina, a deci nedostaje svega osim ljubavi...- Majka mališana živi u Zrenjaninu, dođe da ih obiđe,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.