Kako zaštititi dete od neprimerenog TV sadržaja?

Izvor: Blic, 28.Jun.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako zaštititi dete od neprimerenog TV sadržaja?

Za bezbrižno gledanje TV sadržaja – zaključavajte programe, a ne decu.

Svi znamo da nije uvek jednostavno kontrolisati decu šta će i kada da gledaju na televiziji, pogotovo ako niste u mogućnosti da sve vreme budete uz njih i da zajedno sa njima uživate u televizijskom programu. U takvim situacijama mts TV usluga Roditeljska kontrola (zabrana sadržaja) je pravi izbor za vas.

Bez obzira koji su programi dostupni u vašem domu, usluga Roditeljska kontrola vam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << omogućava da odredite šta je moguće gledati u zavisnosti od kanala i doba dana. Da biste definisali zabranu sadržaja nekog kanala, potrebno je da aktivirate uslugu u TV vodiču:

- Pritisnite dugme TV na vašem daljinskom upravljaču

- Pronađite kanal čijem sadržaju želite da zabranite pristup

- Pritisnite dugme za Dodatne opcije i odaberite opciju Zaključaj

- Unesite vašu lozinku za prijavu glavnog naloga i pritisnite OK.

Na ovaj način imate potpunu kontrolu nad programima koji se emituju u okviru vašeg mts TV paketa i više nećete morati da brinete šta vaše dete gleda na TV-u.

Za više informacija o usluzi Roditeljska kontrola posetite mts sajt.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.