Kako nazvati žensku masturbaciju?

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako nazvati žensku masturbaciju?

Švedska organizacija za seksualno obrazovanje sporovodi zanimljivu anketu među građankama. Smislite reč za žensku masturbaciju!

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

RFSU, odnosno Švedsko udruženje za seksualno obrazovanje pokrenulo je konkurs kako bi se konačno smislila reč za "žensko diranje".

Kao i u mnogim drugim svetskim jezicima, ne postoji zvanično prihvaćena reč za žensku masturbaciju, pa su Šveđani i Šveđanke odlučili da isprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ovu nepravdu.

"Do sada smo primili preko 1.000 predloga. Listu smo skratili na 34, ali su se izdvojili klitra, pula i selfa. Imamo ideju da ovim konkursom pokrenemo zdrave diskusije na temu seksualnosti", kaže Kristina Ljungros, portparol organizacije.

Šveđani i Šveđanke će moći da glasaju za svog favorita do nedelje, a u junu sledeće godine RFSU će organizovati finalno glasanje kada će biti doneta konačna odluka.

 "Želeli smo da pokrenemo državni konkurs, a ne da samo mi o tome donosimo odluku. Hoćemo da istaknemo pozitivne aspekte seksualnosti, da se koncertišemo na dobre stvari, na strast", kaže Kristina i dodaje da kada se pokrene priča o masturbaciji, obično se govori o muškom zadovoljavanju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.