Kako kriminalci komuniciraju na internetu?

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako kriminalci komuniciraju na internetu?

Jedan komunikacioni program se posebno izdvaja kao omiljeni kod kriminalog elemanta širom sveta.

Sajber kriminal je poslednjih godina u strahovitom porastu, čak je postao jednak problem kao i kriminal u stvarnom životu, mada mnogi smatraju da je ovakva vrsta kriminala rezervisana samo za filmove. On-line kriminalci se služe sofisticiranim metodama, napadaju i hakuju, planiraju terorističke napade i slično. Sve ozbiljne vlade odavno su svoje agencije za borbu protiv sajber >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kriminala podigle na viši nivo. Baš zato analiza kompanije FlashPoint, koja je pratila događanja na deep web-u u periodu od 2012. do 2016. mogu izazvati čuđenje, prvenstveno zbog programa koji je dugo godina bio prvi izbor za komunikaciju među kriminalcima.

Koliko su ljudi u Srbiji bezbedni na internetu

Izveštaj je rađen na analizi internet podzemlja sa ruskim, španskim, francuskim, arapskim, kineskim, persijskim i američkim govornim područjima. Kriminalci su koristili ICQ, Skype, Jabber, PGP, AOL Instant Messenger, Telegram, WeChat, WhatsApp i Kik aplikacije za komunikaciju i verovali ili ne, Skype je dominirao na većini ovih područja, a kriminalci s ruskog govornog područja su koristili Skype u čak 62 odsto slučajeva! Slično je bilo i sa kriminalcima sa španskog i arapskog govornog područja, ali su od 2016. oni sve češće birali ICQ i WhatsApp. Interesantni rezultati, bez svake sumnje, prenosi Zimo.

Koje komunikacione alate vi najviše koristite?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.