Kako da ubrzate narastanje testa

Izvor: Kurir, 22.Dec.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da ubrzate narastanje testa

Ovi jednostavni trikovi će vam pomoći da testo brže naraste i priprema peciva traje znatno kraće

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Priprema peciva i nije baš omiljen kulinarski poduhvat nestrpljivih domaćica (i domaćina) zbog čekanja testa da naraste. Ali i za to postoji rešenje. Kvasac koji podstiče narastanje testa najbolje deluje u vlažnim i toplim sredinama.

Zbog toga oblikovano testo stavite bliže izvoru toplote. Idealno je da testo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje narasta stoji blizu rerne koju ste uključuili da se zagreva. Međutim, vodite računa da testo ne bude preblizu izvora toplote jer ćete dobiti suprotan efekat.

Narastanje ćete ubrzati i ako oblikovano testo prekrijete blago navlaženom kuhinjskom krpom. Ovaj postupak, u kombinaciji sa stavljanjem testa na toplo mesto, može ubrzati narastanje testa i pripremu peciva.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

7 trikova za dobro testo

Kako da osvežite stari hleb (VIDEO)

Pita od starog hleba

3 proverena trika za najukusnije palačinke

Napravite najmekše domaće kiflice

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.