Kako da izvučete maksimum iz veganske ishrane?

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da izvučete maksimum iz veganske ishrane?

Veganska ishrana ima brojne prednosti, ali samo ako se obroci pažljivo planiraju i ostavlja se prostor za sve namirnice biljnog porekla.

Ako uporno jedete samo pirinač, hleb i krompir, morate promeniti nešto u svom životu. Evo kako da dobijete maksimalnu nutritivnu vrednost iz hrane.

* Jedite mnogo povrća i voća na razne načine.

* Nabavite dobar veganski kuvar i spremajte obroke kad god možete.

* Obroke koji su pogodni za zamrzavanje napravite >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u većim količinama, kako biste ih imali pri ruci kad god ste gladni, a nemate vremena. U suprotnom ćete verovatno posegnuti za grickalicama.

* Napunite kuhinju zdravim masnoćama u vidu orašastih plodova, semenki, različitih ulja, kao i mahunarkama.

* Koristite prirodni zaslađivač poput datula i javorovog sirupa u kuvanju. (Med nije veganski proizvod.)

* Obezbedite proteine u svakom obroku: tofu, pasulj, sočivo, leblebije, ili kupite neki proteinski suplement za vegane.

* Nemojte menjati meso u ishrani veštačkim verzijama napravljenim od soje i sličnih prerađenih sastojaka. Takvi obroci obično imaju previše soli i masnoće i od njih sigurno nećete biti zdraviji.

* Nemojte preterivati sa šećerom. Svedite ga na minimalan nivo, kako ne biste stalno osećali napade gladi.

* Ne zaboravljajte da morate jesti više. Veganska hrana je manje kalorična, pa nemojte gladovati.

* Nemojte jesti grickalice, beli hleb i testenine. Držite se kvalitetnih namirnica, poput integralnog raženog hleba, ovsenih pahuljica, integralnog pirinča i heljde.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.