Kako B92 može da postane zabavna televizija?

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako B92 može da postane zabavna televizija?

Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović kazala je danas da će predstavnike Regulatornog tela za elektronske medije na sednici tog skupštinskog tela u petak pitati kako televizija B92 sopstvenom odlukom može da postane zabavna televizija.

"Zanima me pod kojim uslovima je B92 dobio frekvenciju, sa kakvom vrstom programskog sadržaja i da li sada i na koji način oni mogu sopstvenom odlukom da postanu zabavna televizija", kazala je Marjanovićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Ona je navela da će predstavnike tog regulatornog tela (doskorašnje Republičke radiodifuzne agencije) pitati da li i na koji način televizija B92 kao nosilac nacionalne frekvencije može u hodu i u kojoj proceduri da postane, kako je najavljeno, zabavna televizija.

"Dakle, ako B92 kao nosilac nacionalne frekvencije menja svoju namenu i postaje sa tom frekvencijom zabavni kanal, mislim da je potrebno da čujemo objašnjenje i osnov za takvu jednu vrstu promene", rekla je Marjanovićeva, koja je poslanica opozicione Demokratske stranke.

Prema njenim rečima, do sada su na sednicama na kojima su razmatrani izveštaji RRA pokretana različita pitanja i u petak će to sigurno biti slučaj posebno zbog ukidanja određenih kritičkih emisija kao što su "Utisak nedelje" koji se emitovao na B92 i "Problem" emitovan na Studiju B.

Upitana da li očekuje da će ta sednica biti protumačena kao pokušaj politizacije "skidanja" emisija sa televizijskih programa, Marjanovićeva je kazala da Skupština Srbije jeste političko, predstavničko telo i da su sva pitanja koja se otvaraju u parlamentu naravno politička.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Marjanović: Kako B92 može da postane zabavna televizija

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 00:04

Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović kazala je danas da će predstavnike Regulatornog tela za elektronske medije na sednici tog skupštinskog tela u petak pitati kako televizija B92 sopstvenom odlukom može da postane zabavna televizija...- Zanima me pod kojim uslovima je B92...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.