Kabul: Poginula trojica vojnika

Izvor: B92, 02.Okt.2014, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabul: Poginula trojica vojnika

U samoubilačkom napadu u prestonici Avganistana Kabulu poginula su trojica, a povređeno osam vojnika, saopštili su zvanicnici.

Šef policije distrikta Kabul Hafez Kan izjavio je da se bombaš-samoubica razneo jutros ispred vojnog minibusa koji je prevozio vojnike na posao, preneo je AP.

Zamenik portparola Ministarstva odbrane Davalt Vaziri izjavio je za AFP da je izvršen samoubilački napad na vojni autobus i da su u napadu poginula trojica, a da je povređeno osam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnika.

Portparol talibana Zabiulha Muhudžahid preuzeo je odgovornost za napad.

U dva odvojena samoubilačka bombaška napada koje su talibani izveli juče na vozila avganistanske vojske poginulo je 11, a povređeno 20 avganistanskih vojnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napad bombaša-samoubice u Kabulu

Izvor: RTS, 02.Okt.2014

Tri vojnika su poginula, a osam ih je povređeno u samoubilačkom napadu u prestonici Avganistana Kabulu, saopštili su zvaničnici...Šef policije distrikta Kabul Hafez Kan saopštio je da se bombaš-samoubica razneo jutros ispred vojnog minibusa koji je prevozio vojnike na posao, javlja AP, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.