KURIR UGOSTIO ZLATNE DELFINE: Ne vidimo svoje i po tri meseca!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2014, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURIR UGOSTIO ZLATNE DELFINE: Ne vidimo svoje i po tri meseca!

Dušan Mandić i Sava Ranđelović osvojili zlato na EP, u Svetskoj ligi i na FINA kupu

Kurir je imao tu čast i zadovoljstvo da u restoranu „Redakcija“ ugosti zlatne delfine Dušana Mandića i Savu Ranđelovića, momke koji su učestvovali u osvajanju sve tri zlatne reprezentativne medalje ovog leta. Svetska liga, FINA kup i Evropsko prvenstvo osvojeni su više nego ubedljivo, a njih dvojica su jedini koji su bili deo sva tri takmičenja. Hteli smo da saznamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čega su sve morali da se odreknu samo ovog leta.

SR: Mi koji nismo igrali fajnal-siks Evrolige bili smo zajedno od 20. maja do 25. avgusta. Uželeli smo se svega. Ja odavde idem za Niš da se konačno vidim sa roditeljima i društvom. Majku nisam video od marta i roditeljima je možda i teže nego meni, ali moram da kažem da je vredelo.

DM: Ja sam spojio sa F6 Evrolige, za mene leto znači samo obaveze. Ako ostane nešto slobodno, time sam zadovoljan. Odigrali smo u reprezentaciji 28 utakmica ovog leta, više nego neko za celu sezonu, i imamo samo jedan poraz i jedan remi. Idem sad kući u Crnu Goru da se malo odmorim i da i treću medalju proslavim u miru s porodicom. Ni devojku nisam ljudski video tri meseca, znam da i njoj nije lako da razume moje obaveze, ali joj se divim zbog toga što uspeva.

O neverovatnom uspehu i trijumfu nad najvećim rivalom Mađarskom u sva tri finala imaju isto mišljenje.

DM: Još nisam svestan uspeha ovog leta. Tri finala s Mađarima, tri zlata, to je podstrek za dalje, a sve u cilju osvajanja OI u Riju.

SR: Mislio sam da je prošla godina sa Crvenom zvezdom najbolja, ali ovo za državu je stvarno neverovatna stvar. Krivo nam je samo što ove godine nisu Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre, pa da i to osvojimo dok smo u naletu.

Za kraj smo ostavili zadatak da izdvoje najdraži trenutak iz fantastične sezone.

SR: Definitivno himna na pobedničkom postolju u Budimpešti.

DM: Meni ovaj FINA kup zato što smo do zlata stigli u podmlađenom sastavu.

Sava Ranđelović

Datum rođenja: 17. 7. 1993.

Trofeji

Reprezentacija:     Klub:

Svetska liga     Evroliga

Zlato na EP     Superkup Evrope

Fina kup         Prvenstvo i Kup Srbije

Dušan Mandić

Datum rođenja: 16. 6. 1994.

Trofeji

Reprezentacija:     Klub:

Dve svetske lige     Evroliga

Bronza na OI     Superkup Evrope

Zlato na EP     Prvenstvo i Kup

Fina kup     Srbije Interliga

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.