KUMOVSKA VEZA: Bogdan Pušić i Dane Čanković na saslušanju pred ispektorima UKP!

Izvor: Kurir, 30.Jul.2014, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUMOVSKA VEZA: Bogdan Pušić i Dane Čanković na saslušanju pred ispektorima UKP!

Pušić se sumnjiči da je zaštitio Čankovića, osumnjičenog da je sa još nekoliko osoba oštetio državu za 320 miliona evra, bespravno otuđivši 327 hektara državnog zemljišta. Pušić je navodno pomogao Čankoviću da izbegne pritvor, tako što mu je javio da je osumnjičen, a ovaj brže-bolje otišao u bolnicu zbog upale pluća

Inspektori Radne grupe Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP-a Srbije, koja je formirana kako bi ispitala sumnjive poslove i malverzacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Bogdana Pušića, bivšeg zamenika načelnika UKP-a, saslušaće ovih dana njega i njegovog kuma Daneta Čankovića, bivšeg direktora preduzeća „Sloga“ iz Kaća, saznajemo u vrhu srpske policije.

Pušić, koji je bio i šef Radne grupe za ispitivanje spornih privatizacija, osumnjičen je da je sabotirao istragu u predmetu „Sloga“ zbog Čankovića, osumnjičenog da je oštetio državu za 320 miliona evra. Naš izvor iz vrha policije, inače član ove Radne grupe, kaže da bi Čanković mogao da bude saslušan u narednih nedelju-dve, a Pušić posle toga.

Predmet „Pušić“ trebalo bi da bude gotov do kraja meseca i, ukoliko istraga ne bude proširena na još neka lica, izveštaj će u prvoj polovini septembra biti predat nadležnima u MUP-u Srbije. Do sada je saslušano nekoliko desetina lica, a u narednim danima iskaze će dati još nekoliko njih, uglavnom vlasnika pojedinih firmi iz Vojvodine.

Među njima, biće saslušan i Čanković.

On je još ranije trebalo da bude saslušan, ali je uglavnom bio pokriven zdravstvenom dokumentacijom da je bolestan. Posle Čankovića, na kraju će biti ispitan i Bogdan Pušić. Pored Radne grupe, i Sektor unutrašnje kontrole je radio na ovom slučaju - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje i da se u okviru provere Čankovićeve imovine proveravaju i njegove nekretnine u Novom Sadu.

Mediji su objavili da poseduje sedam stanova na luksuznim mestima u Novom Sadu i da je njihova vrednost najmanje milion evra. Pušić se sumnjiči da je zaštitio Čankovića, osumnjičenog da je sa još nekoliko osoba oštetio državu za 320 miliona evra, bespravno otuđivši 327 hektara državnog zemljišta. Pušić je navodno pomogao Čankoviću da izbegne pritvor, tako što mu je na vreme javio da je jedan od osumnjičenih, a ovaj brže-bolje otišao u bolnicu zbog upale pluća.

Da podsetimo, nakon medijskih natpisa o ovom slučaju krajem septembra prošle godine, Pušić je podneo ostavku na mesto zamenika načelnika UKP-a. U obrazloženju molbe da ga razreše sa funkcije koju je dostavio svom šefu Rodoljubu Miloviću, tadašnjem načelniku UKP-a, Pušić je zatražio od Milovića da u sklopu svojih nadležnosti formira radnu grupu koja će proveriti sve navode iznete u javnosti.

- Iako sam pre ove molbe od Sektora unutrašnje kontrole dobio odgovor u kojem se kaže da nemaju saznanja o elementima krivičnih dela u ponašanju Pušića, odlučio sam da prihvatim molbu i predložim direktoru formiranje radne grupe koja će proveriti sve navodne inkriminisane radnje Bogdana Pušića, ali i rad starešina i načelnika svih službi u okviru UKP-a - rekao je tada Milović.

Osim što rezultati provera do danas javnosti nisu poznati, ova grupa je tek od nedavno intezivirala rad, te će uskoro biti saslušani i sam Pušić i Čanković.

Bogdan Pušić bez odgovora!

Pokušali smo da dobijemo komentar od Pušića, ali se on nije javljao na telefon. Pozvali smo i Dejana Radenkovića, koji se nalazi na čelu Radne grupe, koja ispituje slučaj „Pušić“, ali ni on nije odgovarao na naše pozive.

(Alo)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.