KULA: Očišćen deo kanala DTD, izvađeno 50.000 kubika mulja

Izvor: Kurir, 27.Avg.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KULA: Očišćen deo kanala DTD, izvađeno 50.000 kubika mulja

Potok vode bio je gotovo nemoguć, vlažnih parcela bilo je sve više, a tolika količina mulja nije izvađena još od kada je kanal prokopan

KULA - Na oko tri kilometra kanala Hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav, Vrbas-Bezdan, u blizini Kule izvađeno je oko 50.000 kubika mulja.

“Pre početka radova ovaj deo kanala bio je gotovo u potpunosti zamuljen i obrastao trskom, pa je bila dovedena u pitanje i njegova osnovna funkcija - navodnjavanje i odvodnjavanje okolnog zemljišta“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saopšteno je iz opštine Kula.

U saopštenju je navedeno da je protok vode bio gotovo nemoguć, da je vlažnih parcela bilo sve više, a da tolika količina mulja nije izvađena još od kada je kanal prokopan.

Radovi su trajali četrdesetak dana, ugovorena cena za njihovo izvođenje iznosila je 9,3 miliona dinara, a obuhvaćena je samo jedna deonica u velikom sistemu osnovne kanalske mreže.

Čišćenje kanalske mreže će biti nastavljeno kada se steknu uslovi, navedeno je iz Opštine Kula.

tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.