KRIVIČNE PRIJAVE Optužili televiziju da osam godina krade vodu

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVIČNE PRIJAVE Optužili televiziju da osam godina krade vodu

Novosadski “Vodovod i kanalizacija” danas je podneo više krivičnih prijava protiv građana i firmi zbog krađe vode.

- U protekle dve godine po osnovu krađe vode, JKP “Vodovod i kanalizacija”, samim tim i grad Novi Sad, oštećeni su za ukupno oko 420 miliona dinara, budući da se u proseku mesečno nelegalno troši oko 200.000 kubika vode – saopšteno je iz “Vodovoda”.

U krađi vode, kako preciziraju u “Vodovodu”, uhvaćeno je više preduzeća i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << individualnih potrošača, među kojima su najveći dužnici novosadska televizija “Kanal 9”, pekara “Sunce 83” i auto-servis “Jojkić”.

- Protiv počinilaca ovog krivičnog dela danas su podnete krivične prijave za delo teške krađe. Između ostalih, tereti se i Maja Pavlović, vlasnica “Kanala 9” koja najduži period, od proleća 2007. godine, nelegalno koristi vodu iz distributivnog sistema Novog Sada. Na taj način “Kanal 9” je oštetio budžet Grada za više od 10 miliona dinara - piše u saopštenju “Vodovoda”, uz napomenu da je za ukupnu vrednost ukradene vode to preduzeće moglo da finansira početak izgradnje nove fabrike vode na sremskoj strani grada.

- Takođe, za te pare moglo je da se izgradi više desetina kilometara vodovodne i kanalizacione mreže i da priključke za vodu i kanalizaciju dobije preko 2.000 domaćinstava – ističu u “Vodovodu”.

“Vodovod” najavljuje da će maksimalno intenzivirati kontrole na terenu i protiv svih koji kradu vodu podneti tužbe i krivične prijave.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VODOVOD PRESAVIO TABAK: Pljušte krivične prijave zbog krađe vode u Novom Sadu

Izvor: Kurir, 25.Nov.2015

NOVI SAD - Novosadsko javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" podnelo je danas krivične prijave i tužbe protiv gradjana i firmi zbog kradje vode kojom je budžet grada oštećen za višemilionske iznose...Novosadski Vodovod je naveo da je vrednost ukradene vode u protekle dve godine 420...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.