KRITIČNO: Meštani Medveđe odsečeni od sveta

Izvor: Kurir, 02.Avg.2014, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRITIČNO: Meštani Medveđe odsečeni od sveta

Najviše štete pretrpeli žitelji naselja Čokotanci, gde je Kapitska reka potpuno poplavila tridesetak domova; Pored toga, bujica odnela pet kilometara asfaltnog puta i oštetila most. Kop Drmno u Kostolcu gotovo ceo potopljen

BEOGRAD - Jako nevreme koje je zahvatilo Srbiju pričinilo je veliku materijalnu štetu i poplavilo stambene objekte, zbog čega je juče proglašena vanredna situacija u pet opština - Požarevcu, Medveđi, Topoli, Sokobanji i Boljevcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Najviše štete pretrpeli su žitelji naselja Čokotanci kraj Medveđe, gde je podivljala Kapitska reka poplavila tridesetak domova, odnela pet kilometara asfaltnog puta i oštetila most koji povezuje Medveđu sa šest sela u kojima živi više od 500 stanovnika. Meštani kažu da su bujični potoci nosili sve pred sobom, sitnu i krupnu stoku, televizore, frižidere, šporete... Ogromna šteta naneta je i selu Rujkovac, gde je oko 200 žitelja odsečeno od sveta. Gromovi su pričinili ogromnu štetu električnim vodovima, ali i domaćinstvima.

Centar Niša

U KVARU TRI RAMPE

Na pruzi Niš - Ćele-kula u kvaru su tri putna prelaza, gotovo u samom centru grada, jer su voda i vlaga nakon obilnih padavina prethodnih dana navlažili kablove na toj deonici. Nisu radile ni rampe u niškim ulicama Jug Bogdanova, Dušana Popovića i Njegoševa. Stručne službe niškog železničkog čvora odmah su izašle na teren kako bi locirale kvarove na kablovima i popravile, to jest zamenile oštećene delove kablova. Radove je, međutim, dodatno otežala činjenica da su pružni kablovi na toj deonici rađeni pre više od trideset godina.

Prognoza: Gotovo je s kišom

Gradovi    Subota    Nedelja    Ponedeljak    Utorak    Sreda

Beograd    18-35    18-35    19-36    18-29    18-32

Niš    12-32    14-36    14-35    13-35    15-34

Kragujevac    16-35    17-38    16-37    17-35    17-32

ČINJENICE

Otkazane operacije

- U Banatu je uvedena vanredna odbrana od poplava

- Vodotok Moravica porastao je za dva metra

- U bolnici u Novom Pazaru odložene su operacije zbog nestanka struje izazvanog nevremenom

- Zbog štete koja se meri milionima evra opština Topola podneće prijava protiv Sektora za vanredne situacije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.