KRAJ POSLE 10 GODINA Radoš Bajić završio snimanje Selo gori...

Izvor: Blic, 24.Jul.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ POSLE 10 GODINA Radoš Bajić završio snimanje "Selo gori..."

Pre nekoliko dana pala je poslednja klapa najgledanije srpske serije kojom je, sa 101 snimljenom epizodom, trajno završen najveći produkcijski projekat RTS-a i "Contrast studija".

Prvi kadar popularnih "Baba" snimljen je 6. oktobra 2006. godine u Vrnjačkoj Banji. Deset godina kasnije, sa 12 novih epizoda čije se emitovanje na RTS-u očekuje polovinom oktobra, junaci iz moravskog sela Petlovac Radašin, Milašin, Dragojlo, sin Dragan, Zlatana, Radojka, Smiljana, Đoda, Jakoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i drugi otići će u istoriju.

Radoš Bajić kaže da na kraju ovog puta oseća veliku radost i zahvalnost.

- Nema tuge ni sete zbog kraja. Naprotiv, ima radosti i ponosa. Zahvalan sam RTS-u, mojoj sjajnoj ekipi, divnim kolegama sa kojima sam radio, a najviše gledaocima čija su mi odanost i ljubav dali vetar u leđa i omogućili da realizujem ovako veliki projekat. Zahvalan sam svojoj porodici bez čije saradnje, podrške i pomoći nikada ne bih izgurao "Selo gori", kaže za "Blic" Radoš Bajić i dodaje da se, bez obzira što je ova serija imala najveći dosad zabeleženi rejting, ne brine za njenu gledanost u poslednjoj sezoni.

Pročitajte još:

- Ne opterećujem se rejtinzima i ne želim da se takmičim sam sa sobom. Znam da ćemo biti veoma gledani. Miran sam i spokojan jer smo svaku scenu snimali sa velikom pažnjom uprkos činjenici što smo tokom snimanja imali neprilike i tragične gubitke nekih od najvažnijih ljudi - kaže Bajić i podseća da je ekipa prvo ostalo bez Gage Nikolića, onda se teško razboleo Mirko Babić (Dragojlo), a zatim je iznenada umro legendarni Milašin, sjajni Milorad Mandić Manda.

- Kao čovek i prijatelj, sa tako velikim gubicima nosio sam se veoma teško, a kao profesionalac i reditelj, onako kako sam morao. Kada u fazi snimanja jedan projekat izgubi dva glavna glumca, a treći bude onemogućen da snima, to nije hendikep već ogroman i skoro nerešiv problem. Nije bilo lako, ali sam bio prinuđen da nađem rešenja sa kojima ću uspešno priču dovesti do kraja - kaže Bajić i obećava da ćemo Mandu ipak videti u novim epizodama, kao i da će snimanje serije pamtiti i po lepim stvarima.

- Zatečen sam obožavanjem naše serije. Pamtiću ogromnu podršku ljudi, seljaka, osmehe i spremnost da nam se pomogne, svuda i na svakom mestu gde smo snimali, na Kosmaju, u Beogradu, Kruševcu, selima kraj Morave.

Oproštajna Mandina kreacija za nezaborav

- Sudbina je ipak bila molećiva, pa smo pre tragičnog pada mog brata "po babine linije" Milorada Mandića Mande snimili krucijalni deo njegove uloge. Gubitak je nenadoknadiv, ali smo svi u ekipi spokojni jer će 12 novih epizoda “Sela gori” biti velika oproštajna Mandina kreacija koja će mu omogućiti večnost i nezaborav - kaže Radoš Bajić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.