KRAJ “DŽUNGLE”: Izbeglički kamp očišćen od migranata, barake i dalje u plamenu (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Okt.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ “DŽUNGLE”: Izbeglički kamp očišćen od migranata, barake i dalje u plamenu (FOTO) (VIDEO)

Francuske vlasti su saopštile da su okončale "čisćenje" migrantskog kampa "Džungla" u lučkom gradu Kaleu, tri dana nakon početka operacije rušenja tog kampa.

- Ovo je kraj ''Džungle'', naša misija je završena. Više nema migranata u kampu - saopštila je prefekt departmana Pa-de-Kale Fabijen Busio, prenosi Bi-Bi-Si i dodaje da je ova objava regionalne zvaničnice stigla dok su vatre i dalje gorele u kampu, nakon što su ih migranti zapalili tokom protekle noći i jutra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Bi-Bi-Si navodi da je ovaj kamp postao ključni simbol migrantske krize u Evropi, sa njegovim stanovnicima koji su očajnički pokušavali da se domognu Velike Britanije. Vlasti su od ponedeljka organizovale odvoženje migranata autobusima u druge delove Francuske.

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 dece smešteno u Privremeni prijemni centar, prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova i za stambena pitanja.

Foto: Tanjug / AP

U "Džungli" je, prema podacima francuskih vlasti, živelo 6.300 migranata, dok humanitarne organizacije tvrde da ih je tamo bilo više od 8.000.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iseljen kamp kod Kalea, migranti traže novu "džunglu"

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2016

Francuske vlasti saopštile su da je okončano "čišćenje" izbegličkog kampa u lučkom gradu Kale, tri dana nakon početka operacije rušenja tog kampa...Lokalni zvaničnici su objavili da je izbeglički kamp, dom hiljada migranata koji su pobegli od rata i siromaštva i čekali priliku da se domognu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.