KONAČNO: Probijen i poslednji tunel bečkog metroa!

Izvor: Kurir, 01.Okt.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO: Probijen i poslednji tunel bečkog metroa!

BEČ - Prokopan je i poslednji tunel bečkog metroa na liniji U1.

Na kopanju tunela dugačkog dva i po kilometra, koji će spajati stanice ispod trga Rojmanplac i ulice Alaudgase, osamdeset rudara radilo je osam meseci. Sada, kada su svi tuneli i spojnice prohodni, njihov posao je završen, a radove će nastaviti bečki građevinski radnici.

„Nadam se da ću se jednom provozati ovom linijom i videti svojih ruku delo“, izjavio je rudar Mihael Gram (Michael Gramm) >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << austrijskom ORF-u.

Njegov kolega Mario Taler (Mario Tahler) dodaje da je "Pod bio najveći izazov. Čim bismo naišli na imalo vode to bi otežavalo i produžavao radove za nekoliko sati. To je zaista bilo mučenje“.

Do 2017. godine kada će linija U1 početi da saobraća do stanice Altes Landgut, inače najdublje tačke bečke podzemne železnice (30 metara), ostalo je još mnogo posla. Radnici će sada početi betoniranje tunela i postavljanje šina i osvetljenja, kako bi se nove stanice bez problema priključile trenutnoj okretnici na Rojmanplacu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.