KNJIGA MLADA BOSNA: Princip je pucao u začetnika ideja Adolfa Hitlera!

Izvor: Kurir, 23.Apr.2014, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNJIGA MLADA BOSNA: Princip je pucao u začetnika ideja Adolfa Hitlera!

Ubistvo nije bilo naručeno jer da je za njega znao još neko, bili bi otkriveni. To je bila socijalna revolucija, istakao je Kusturica

Da se ne zaborave!

U Domu Vojske Srbije juče je predstavljena knjiga „Mlada Bosna“ prof. dr Radoslava Gaćinovića, koja baca novo svetlo na događaje s početka 20. veka, koji su, uz velike žrtve, promenili tok srpske i svetske istorije. O monografiji su govorili dopisni član SANU, prof. dr Ljubodrag Dimić, reditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Emir Kusturica, recenzent izdanja prof. dr Darko Tanasković i autor.

Poslednja kolonija

- Ova knjiga govori o stanju svesti i poslednjoj koloniji u Evropi, gde su ljudi samo želeli da umesto kmetova postanu građani. Dan kada je Princip ubio Ferdinanda dogodio se skoro vek kasnije od Prvog ustanka, u kojem je Karađorđe Srbiju spasio ropstva. Gavrilo je pucao u tiranina. Ne zaboravimo da je Ferdinand jedan od oslonaca Hitlerove ideje o antisemitizmu i antiprotestantizmu - rekao je govoreći o delu Kusturica, koji se osvrnuo i na samu organizaciju koja je izvela atentat:

- „Mlada Bosna“ imala je emociju. Ubistvo nije bilo naručeno jer da je za njega znao još neko, bili bi otkriveni. Mi nismo teroristi, kako žele da nas predstave, već je ovo bila socijalna revolucija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.