KINA PORUČUJE RUSIJI Možete da prebrodite krizu, imate našu podršku

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINA PORUČUJE RUSIJI Možete da prebrodite krizu, imate našu podršku

Kina je uverena da će Rusija prevazići sadašnje ekonomske probleme i spremnma je da joj pruži svu neophodnu pomoć, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji za televiziju Hongkonga.

Verujemo da Rusija ima i mogućnosti i znanja da prevaziđe sadašnje ekonomske probleme. Naši odnosi strateškog partnerstva su na najvišem nivou, a mi uvek podržavamo naše prijatelje i pomažemo im, rekao je Vang, prenosi Tas.

Ako je Rusiji to potrebno, dodao je on, ponudićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << joj svu moguću podršku. Komentarišući veliki pad rublje, kineski ministar trgovine Gao Hučeng je za istu televiziju kazao da kolebanja na berzi i fluktuacije na tržištu novca mogu da imaju značaja za neke velike investitore, ali ako se ima u vidu praktična saradnja, Kina je savršeno mirna i nastavlja aktivno da unapređuje saradnju sa Rusijom.

Gao je izrazio uverenje da trenutna finansijska i ekonomska situacija u Rusiji ni na koji način neće negativno uticati na velike kinesko-ruske projekte u energetici i industriji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.