KAZNE ZA STRANCE 1.000 EVRA: Ne dolaze na roditeljski jer je učiteljica žensko!

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAZNE ZA STRANCE 1.000 EVRA: Ne dolaze na roditeljski jer je učiteljica žensko!

Ovakvo kažnjavanje dolazi u obzir i za one roditelje koji iz sličnih razloga ne žele da dolaze na sastanke ili skupove koje organizuje škola, kaže Miterlener

BEČ - Narodna stranka Austrije (ÖVP) zahteva novčanu kaznu do 1.000 evra za roditelje dece stranaca koji ne dolaze na roditeljske sastanke jer je učiteljica žensko. Vicekancelar Rajnhold Miterlehner (Reinhold Mitterlehner, ÖVP) naglašava da ovakvo kažnjavanje dolazi u obzir >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i za one roditelje koji iz sličnih razloga ne žele da dolaze na sastanke ili skupove koje organizuje škola.

Vlada će o nameri da se novčano kazne roditelji koji odbijaju saradnju sa školama pregovarati sa predstavnicima nastavnika, roditelja i učenika. Miterlehner očekuje dogovor najkasnije do marta.

Koalicioni partneri socijaldemokrata i narodnjaka složni su po pitanju oštrijih mera za nasilje, prisilni brak ili teroristička udruživanja.

Opozicija oštro kritikuje planove vlade koja ograničava problem samo na strance.

"Ministar Kurc želi da kažnjava strance umesto da se pozabavi suštinskim problemom. Što ne iznese konkretne podatke koji idu u prilog tvrdnji da uglavnom stranci izazivaju probleme?“, kaže Alev Korun iz Zelenih.

"Ako Kurc stvarno želi poboljšanje situacije za strance, onda je potrebno da zaposli više socijalnih radnika umesto da kažnjava decu“, ubeđena je Korun.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.