KASARNA PUNA RAZVRATA: Vojnici se drogiraju, siluju...

Izvor: Kurir, 04.Avg.2015, 06:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KASARNA PUNA RAZVRATA: Vojnici se drogiraju, siluju...

Protiv jednog regruta (20) iz kasarne u Celtvegu pokrenuta je istraga pod sumnjom da je pokušao da siluje koleginicu koja je takođe pripadnik austrijske vojske

VELTVEG - Štajersko mesto Celtveg od nedavno je u žiži javnosti zbog pokušaja silovanja. Protiv jednog vojnika pokrenuta je istraga pod sumnjom da je seksualno zlostavljao koleginicu koja je takođe pripadnik austrijske vojske. Osumnjičen je 20-godišnji regrut, a istraga tek treba da ispita sve svedoke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Ovo je samo jedan u nizu skandala koji se poslednje vreme događaju u kasarni u Celtvegu. Pre dva meseca otkriveno je da se tamo masovno konzumira droga. Upravo objavljeni rezultati istrage pokazuju da je 16 testova na drogu bilo pozitivnih. Nije međutim moglo biti dokazano da li se trgovina narkoticima, pretežno marihuanom i nekim sintetskim drogama, obavljala unutar kasarne. Medicinskim analizam nije moglo da se ustanoviti da li su regruti drogu uzimali pre dolaska na služenje vojnog roka ili i tokom njega.

Vojni vrh naglasio je da neće tolerisati konzumiranje narkotika.Iz Ministarstva odbrane Austrije kaže se da se kada je reč o dragama, obavljaju dodatni testovi kod kod vojnika koji su na posebno  osetljivim dužnostima (stražari, šoferi, skladištari oružja i dr.). Osim toga u kasarnama se sada češće sprovode rutinske kontrole sa psima tragačima za narkoticima.

Osim toga jednom podoficiru (47) austrijske vojske se na teret stavlja da se prema vojnicima odnosio protivno propisima. U međuvremenu je suspendovan, jer je protiv njega podneta prijava zbog opasne pretnje i prisile. Istraga je u toku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.