KARABURMA-MALA KOLUMBIJA: Nigde nema više droge na manje stanovnika!

Izvor: Press, 18.Sep.2014, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARABURMA-MALA KOLUMBIJA: Nigde nema više droge na manje stanovnika!

Zvanično se zove Karaburma, beogradsko naselje. Žitelji ga, ipak, zovu mala Kolumbija. Ovo je, po policijskoj statistici, i najnebezbedniji kraj u Srbiji.
- Nigde nema više droge na manje stanovnika. Otuda i naziv mala Kolumbija - kažu žitelji Karaburme.
O drogi i dilerima niko, međutim, ne želi da priča pod imenom.
- Do pre neku godinu, ovde je bila bukvalno strahovlada dilera. Niko normalan nije smeo da ih prijavi policiji - kaže Nataša P. s Karaburme.
Meštani >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ovog naselja kažu da se godinama droga na njihovim ulicama prodavala kao žvake na trafici.
- Dilera je bilo na svakom ćošku, najviše kod bioskopa „Slavica“ i u parku između Ulice Salvadora Aljendea i Mirijevskog bulevara. Na motorima i taksijem su dolazili i dilovali. Osnovci su dilovali drogu, koju su krili u parku - kaže Nataša P.
Takva situacija trajala je do ubistva dilera Darka Delića 2009. Njegovo ugljenisano telo je nađeno u kontejneru na Smederevskom putu.
- Dileri rade, samo su se prikrili - dodaje Nataša.
Penzionisani policajac iz Salvadora Aljendea dodaje da je bio u službi kada su „zemunci“ preko braće Konstadinović (Ninoslava i Slađana) kontrolisali Karaburmu.
- Tada se i radilo drugačije. Policija je znala svakog dilera, svakog narkomana. Sada nema zgrade u kojoj nema narkomana, a oni su i dileri. Diluju da bi zaradili drogu za sebe. Ovde nema velikih dilera, ali je tih sitnih dilera-narkomana sve više i zato je to toliki problem - objašnjava ovaj bivši policajac.

 
Najžešći okršaj navijača OFK Beograda i Partizana dogodio se 2013. u dvorištu OŠ „Filip Višnjić“. Tada je ubijen član „Zabranjenih“ Vladimir Živković Vlaja.
Penzionisani policajac kaže da se dileri uglavnom skupljaju u parkovima pored škola, odakle lako mogu da pobegnu u slučaju racije. I u Policijskoj stanici „Palilula“ kažu da na Karaburmi nema organizovanih narko-grupa.
- Drogu diluju pojedinci i oni su u najvećem broju slučajeva uhapšeni. Droga se diluje uobičajeno. Policija često hapsi dilere prilikom same preprodaje - kaže Stojadin Stamenković, šef Odeljenja kriminalističke policije Palilula.
Najjača akcija ove policijske stanice izvedena je 2012, kada je uhapšena borčanska grupa dilera heroina predvođena Daliborom Ristićem i Hikmetom Hajrovićem, čija je grupa osuđena na ukupno 127 godina zatvora.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dobrodošli u najopasniji kraj u Srbiji: “Mala Kolumbija” u Beogradu

Izvor: Svet, 18.Sep.2014

Ubistva, sukobi navijača, ulično dilovanje droge. Ovde devedesete još nisu prošle.. Zvanično se zove Karaburma, beogradsko naselje. Žitelji ga, ipak, zovu mala Kolumbija. Ovo je, po policijskoj statistici, i najnebezbedniji kraj u Srbiji.. “Nigde nema više droge na manje stanovnika. Otuda i...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.