Izvor: Kurir, 03.Sep.2015, 08:47 (ažurirano 02.Apr.2020.)
KAO IZ POSLASTIČARNICE: Evo kako se pravi domaća fondan masa!
Napravite sami fondan masu i uživajte u dekorisanju svojih poslastica
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Fondan je dekorativna masa za ukrašavanje torti, ali se od njega mogu praviti i razne figurice. Uredne, svečane i lepe torte možete napraviti sami uz pomoć recepta za domaću fondan masu.
Za fondan masu vam je potrebno: 20 g želatina u kesici i 50 ml hladne vode, 100 g fruktoze i 20 ml vode, 1 kašika glicerina i 900 g šećera u prahu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Najpre rastvorite želatin u 50 ml hladne vode i ostavite nekoliko minuta.
Pomešajte fruktozu i 20 ml vode i zagrejte dok ne provri, uz mešanje. Ostavite da vri pola minuta a zatim sklonite sa vatre i dodajte želatin i glicerin i pomešajte.
U smesu najpre dodajte polovinu količine šećera, mešajte i postepeno dodajte ostatak šećera u prahu. Masu dobro umesite.