KAO IZ POSLASTIČARNICE: Evo kako se pravi domaća fondan masa!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO IZ POSLASTIČARNICE: Evo kako se pravi domaća fondan masa!

Napravite sami fondan masu i uživajte u dekorisanju svojih poslastica

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Fondan je dekorativna masa za ukrašavanje torti, ali se od njega mogu praviti i razne figurice. Uredne, svečane i lepe torte možete napraviti sami uz pomoć recepta za domaću fondan masu.

Za fondan masu vam je potrebno:  20 g želatina u kesici i 50 ml hladne vode, 100 g fruktoze i 20 ml vode, 1 kašika glicerina i 900 g šećera u prahu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Najpre rastvorite želatin u 50 ml hladne vode i ostavite nekoliko minuta.

Pomešajte fruktozu  i 20 ml vode i zagrejte dok ne provri, uz mešanje. Ostavite da vri pola minuta a zatim sklonite sa vatre i dodajte želatin i glicerin i pomešajte.

U smesu najpre dodajte polovinu količine šećera, mešajte i postepeno dodajte ostatak šećera u prahu. Masu dobro umesite.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.