Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO DO SKOPLJA "Neobična" signalizacija krasi centar Beograda

Hiljade sugrađana dnevno prolazi Zelenim vencom kraj zgrade Beobanke, obično na putu ka Novomi Beogradu, Zemunu, Zvezdari ili Karaburmi, ali znak za taj pravac odaće im samo natpisi na autobusu, dok jedan neobični im verovatno neće biti od tolike koristi.

Ako se neko na Zelenom Vencu pita gde je Skoplje ima znak @DamirOkanovic @SaobrKamera pic.twitter.com/93Vj7s1ksM

Upravo je to spazio jedan Beograđanin, zabeleživši ga fotografijom na društvenoj mreži. Na njoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jasno se vidi putokaz prikačen na banderu blizu autobuskog stajališta, sa natpisom "Skoplje" i okrenut (bar se nadamo) u pravcu makedonske prestonice.

Tako se na mestu gde bi prosečan Beograđanin obično očekivao samo tablu sa spiskom gradskih linija koje saobraćaju ovim potezom i pokoji reklamni natpis, našao i ovaj "zalutali" znak koji je privukao pažnju jednog tviteraša, te je uz sliku dopisao i duhovit komentar "Ako se neko na Zelenom vencu pita gde je Skoplje, ima znak".

Ono što dodatno zbunjuje jeste činjenica da, pored ove, ne stoji nijedna slična smernica sa imenima drugih gradova, te odgovori na pitanja zašto je postavljena baš na tom mestu i kako se na njemu održala do današnjeg dana ostaju nepoznanica.

Ovakve plave smernice korišćene su na putevima bivše jugoslovenske države, te se jedino može pretpostaviti da je jedan njihov primerak, iako oštećen, nekim čudom preživeo i u centru srpske prestonice, gde danas skuplja začuđene poglede prolaznika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.