Južni Sudan: Oboren helikopter Ujedinjenih nacija?

Izvor: Mondo, 26.Avg.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni Sudan: Oboren helikopter Ujedinjenih nacija?

Misija Ujedinjenih nacija u Južnom Sudanu je saopštila da se jedan od njihovih helikoptera srušio, dok neimenovani zvaničnik te organizacije navodi da je letelica najverovatnije oborena.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Tročlana ruska posada smrtno je stradala prilikom pada helikoptera u sastavu mirovne misije UN u ruralnoj oblasti u Južnom Sudanu, saopštila je danas tamošnja vlada, dok je UN potvrdio pogibiju trojice članova posade navodeći da je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << preživeo.

Kako je saopšteno, srušio se teretni helikopter "MI-8" u vlasništvu ruske kompanije, u kojem su se nalazila četvorica članova posade.

Misija UN je navela da je rasporedila tim spasilaca koji tragaju za članovima posade.

Helilkopter se srušio u blizni mesta Bentiu, oblasti sukoba pobunjenika i bezbednosnih snaga.

Neimenovani zvaničnik UN je rekao agenciji AP da je kontakt sa helikopterom izgubljen u 15.19 sati po lokalnom vremenu i da je najverovatnije oboren.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Trojica Rusa poginuli u padu helikoptera

Izvor: Akter, 26.Avg.2014

Tročlana ruska posada smrtno je stradala prilikom pada helikoptera u sastavu mirovne misije UN u ruralnoj oblasti u Južnom Sudanu, saopštila je danas tamošnja vlada, dok je UN potvrdio pogibiju trojice članova posade navodeći da je jedan preživeo..Kako je saopšteno, srušio se teretni helikopter...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.