Južne vesti: Šef Parking servisa slupao službeni auto

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južne vesti: Šef "Parking servisa" slupao službeni auto

Direktor niškog “Parking servisa“ Marko Janković je 2013. godine slupao službeni automobil, ali taj slučaj tek sada dospeva u javnost, pišu Južne vesti.

Pošto se na raskrsnici nije zaustavio kod znaka “stop“, Janković je izazvao udes, a iako se sve desilo u 20.35, u Parking servisu tvrde da je Janković bio na redovnim poslovnim aktivnostima.

“Do saobraćajne nezgode je došlo na taj način što se Marko Janković kretao “škodom oktavia” Ulicom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Petra Aranđelovića iz pravca Novog groblja u pravcu Ulice Dimitrija Tucovića i kada je došao do raskrsnice sa Ulicom Bubanjski heroji, izazvao saobraćajnu nezgodu tako što nije zaustavio vozilo na saobraćajnom znaku “stop” i nije ustupio prvenstvo prolaza "tojoti rav" kojom je upravljala Ana Rajković“, navodi se u krivičnoj prijavi.

U saobraćajnoj nezgodi, navodi se u krivičnoj prijavi, Rajkovićeva je bila povređena.

Iako se saobraćajna nezgoda dogodila u dvadesetak minuta pre 21 sat, u Parking servisu kažu da je direktor Janković tada “obavljao redovne poslovne aktivnosti” i da je za "škodu oktaviu" “imao putni nalog”.

“Direktor je navedenog dana obavljao redovne poslovne aktivnosti, posedovao je putni nalog i nije bilo apsolutno nikakvih nepravilnosti. Što se tiče radnog vremena, ukazujemo vam da većina službi u preduzeću ima radno vreme od 7 do 21 sat, a da pojedine službe preduzeća rade 24 sata dnevno“, rekli su u Parking servisu.

Iako je protiv Jankovića pokrenut krivični postupak, on se nagodio sa zamenicom javnog tužioca Mirjanom Momčilović da uplati 30.000 dinara u humanitarne svrhe, pa ovaj slučaj nikada nije došao do Suda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.