Jurnjava na Jadranu, policija protiv švercera VIDEO

Izvor: B92, 06.Avg.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jurnjava na Jadranu, policija protiv švercera VIDEO

Italijanska policija uhapsila dvojicu Albanaca i zaplenila dve tone marihuane posle potere na Jadranskom moru, javljaju albanski mediji.

Šverceri su bacali bale droge u more. U operaciji učestvovale i albanska i crnogorska policija, prenosi RTS.

U operaciji "Triton", kako ju je nazvala italijanska policija, italijanski helikopteri i patrolni čamci otkrili su gliser koji je plovio ka italijanskim teritorijalnim vodama.

Šverceri marihuane, čija imena nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavljena, bacali su bale droge u more kako bi okalšali gliser i izbegli hapšenje, ali su ih Italijani stigli i uhapsili.

Potera je, prema albanskim medijima, trajala nekoliko sati.

Iz mora je izvađeno 110 paketa marihuane ukupne težine 2.261 kilogram. Vrednost zaplenje droge procenjena je na 20 miliona evra.

Albanija, poslednjih godina, važi za glavnu bazu za proizvodnju marihuane za evropsko tržište, pa su italijanski mediji tu državu prozvali "Kanabistan".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.