Juniori Srbije pobedom nad Rusima startovali na EP

Izvor: Politika, 24.Jul.2014, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniori Srbije pobedom nad Rusima startovali na EP

KONJA – Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu Evrope u Turskoj savladavši danas u 1. kolu D grupe selekciju Rusije sa 79:53 (21:15, 19:16, 23:13, 16:9).

Izabranici selektora Aleksandra Bućana deklasirali su selekciju Rusije, koja je teško pronalazila rešenja kako bi parirala na pravi način.

Srpski juniori su od samog početka odigrali veoma angažovano i odgovorno, a čvrstom odbranom iz koje je proistekao veliki broj kontranapada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << već početkom drugog poluvremena prelomili su utakmicu i definitivno srušili otpor rivala.

Do ubeljivog trijumfa Srbiju su predvodili Ostojić i Lazarević sa po 13, Pavlović sa 11 i Vučetić sa 10 poena, dok je kod Rusa najefikasniji bio Karpenkov sa 15.

„Žestokim tempom slomili smo otpor selekcije Rusije i došli do veoma važne startne pobede. Imali smo puno kontranapada, postigli veliki broj lakih poena, što je uz vrlo dobru odbranu bilo presudno na ovom meču”, rekao je selektor Bućan za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je, međutim, dodao da se tim neće zavaravati ubedljivim trijumfom, jer ga očekuju daleko teži dueli sa Crnom Gorom i Španijom.

„Imali smo problema sa ofanzivnom skokom rivala u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku utakmice i to uspeli da rešimo. Zbog ubedljivog vođstva bili smo u mogućnosti da maksimalno sačuvamo od faulova i umora naše visoke igrače koji će biti daleko potrebniji u nastavku šampionata”, zaključio je Bućan.

U drugom kolu D grupe evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina Srbija igra sutra od 13 sati protiv Crne Gore.

Tanjug

objavljeno: 24.07.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Orlići' ubedljivo otvorili EP

Izvor: B92, 24.Jul.2014

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu Evrope u Turskoj...Srbija je savladala u četvrtak u prvom kolu D grupe selekciju Rusije sa 79:53 (21:15, 19:16, 23:13, 16:9)...Izabranici selektora Aleksandra Bućana deklasirali su selekciju Rusije, koja je teško...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.