Jul je idealan mesec za pravljenje beba, a evo i zbog čega...

Izvor: Kurir, 04.Jul.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jul je idealan mesec za pravljenje beba, a evo i zbog čega...

Ukoliko planirate trudnoću, pročitajte zašto je baš ovaj period odličan za proširenje porodice...

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com

Naravno da retko šta u životu bude onako kako smo planirali, pogotovo kada su u pitanju trudnoća i deca. Međutim, ukoliko želite da zasnujete porodicu ili da je proširite, možda je baš sada pravi trenutak da to pokušate, jer...

1. Tokom leta ste opušteniji

Leto je vreme godišnjih odmora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kada ste rasterećeni od pritiska na poslu, kada ne srećete mnogo ljudi i upućeniji ste na partnera, bliske prijatelje i porodicu.

Sve to učiniće da se vaše telo opusti i oslobodi stresa, što je idelano stanje i okruženje za vašu novu bebu.

2. Poželjniji ste

Iako ste vi možda nezadovoljni jer vam telo ne izgleda savršeno u kupaćem kostimu, većina partnera baš ništa od toga što vas brine ne primećuje. I kada niste u kupaćem kostimu, onda ste u lepršavim suknjama i haljima, malo pocrneli... U krevet idete u kratkim spavaćicama, šorcevima ili majicama, što vas stavlja na ubedljivo prvo mesto na listi misli vašeg partnera, zbog čega se i sami osećate bolje i lepše.

3. “Nezgode” su dozvoljene

Niko vam neće zameriti ako se jedne tople letnje večeri malo više opustite, popijete čašu vina ili dve... Možda baš ti lenji letnji dani učine da sledećeg proleća dobijete bebu!

4. Proleće je idealno godišnje doba za rođenje bebe

Bebe začete u julu rađaju se sledeće godine na proleće, u vreme kada cvetaju lišće i trava, vazduh postaje svež, a napolju je prijatno.

A, ukoliko imate starije dete, vreme će biti idealno za parkove i igrališta, što je mnogo bolje i lakše, nego da sa dva mališana sedite u kući dok je napolju hladno.

Takođe, svež vazduh može uticati na bolji san vaše bebe.

5. Izbeći ćete sezonu gripa

Kada ostanete u drugom stanju u julu, vaš termin za porođaj biće taman kada prođe zima i kada se završi sezona prehlada i gripa. To podrazumeva manje briga kada treba sa bebom da boravite među ljudima.

To je period kada je školska godina još uvek u toku, ali je verovatnoća da će starije dete doneti neki virus, znatno manja u odnosu na zimski period.

6. Bez briga za polazak u školu

Kada se beba rodi u ovom periodu godine, to i kasnije olakšava neke stvari. Naime, dete neće biti ni najstarije ni najmlađe u odeljenju, što će mu omogućiti da se lakše uklopi u kolektiv, a ni vi nećete imati problem oko termina konkursa i testiranja za upis, jer će mališan imati tačno onoliko godina koliko je predviđeno za testove za školu.

Takođe, kada dođe rođendan, sva deca će još uvek biti u gradu, što će vama olakšati organizovanje rođendanske žurke, i to po lepom vremenu.

Da li smo vas ubedili? :)

Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:

Kada je najlakše zatrudneti

Kolika bi trebalo da bude pauza između trudnoća

18 saveta za uspešno začeće

Korisne namirnice za žene kojese pripremaju za trudnoću

Pouzdani znaci ovulacije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.