Jovo Ćuruvija traži pomoć Kacina

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovo Ćuruvija traži pomoć Kacina

Beograd -- Brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Jovo Ćuruvija, zatražio je pomoć od Jelka Kacina, jer ubistvo njegovog brata nije razrešeno ni posle 13 godina.

"Molim Vas da izvršite pritisak na vlasti u Srbiji da sprovedu temeljitu i ozbiljnu istragu i da sve učesnike, podstrekače, pomagače,organizatore i ubice u ovom zločinu izvedu pred lice pravde", naveo je Jovo Ćuruvija u otvorenom pismu izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Jelku Kacinu.

Iako su prikupljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << validni dokazi o organizatorima, izvršiocima i saučesnicima u ubistvu Slavka Churuvije, ne pokreće se postupak, pa se stiče utisak kao da se čuva i prikriva neko od umešanih u taj monstruozni zločin, dodao je Ćuruvija.

"Molim Vas za pomoć, jer su i posle 13 godina od ubistva moga brata, Vlada Srbije, policijski i pravosudni organi Srbije potpuno pasivni, apsolutno nezainteresovani i bez ijednog pravog poteza ili suštinske reakcije u pravcu rešavanja i rasvetljavanja ubistva moga brata Slavka Ćuruvije", naveo je Jovo Churuvija u otvorenom pismu Kacinu.

Vlasnik dnevnog lista Dnevni telegraf i nedeljnika Evropljanin Slavko Ćuruvija ubijen je u strogom centru Beograda na Uskrs, 11. aprila 1999. godine tokom NATO bombardovanja Srbije. Ubistvo do danas nije razrešeno niti je iko odgovarao za taj zločin.

"Bez obzira šta je u pitanju, sigurno je da srpsku Vladu ne interesuje i ne uzbuđuje činjenica da je još uvek nerešen i daleko od sudskog postupka slučaj državnog terorizma čija je žrtva Slavko Ćuruvija, ugledna javna ličnost, istaknuti novinar i glavni i odgovorni urednik tiražnih listova", naveo je Jovo Ćuruvija.

Jovo Ćuruvija dodao je da je tortura zlikovačkog režima Slobodana Miloševića počela 1998. godine donošenjem Zakona o informisanju, takozvanim Šešeljevim zakonom, u vreme ministrovanja Aleksandra Vučića, a da je pojačana pojačana posle govora Slavka Churuvije pred Helsinškom komisijom, u Kongresu SAD, 10. decembra 1998 godine.

"Slavko Ćuruvija je bio oštar kritičar Miloševićevog režima u kojem je današnji ministar policije Ivica Dačić bio glasnogovornik zločinca Miloševića", podsetio je Jovo Ćuruvija.

Dačić je ranije danas u Leskovcu rekao da pre četiri godine, kada je postao ministar unutrašnjih poslova, nije obećao da će naći ubice novinara Dade Vujasinović, Milana Pantića i Slavka Ćuruvije, nego da bi mu bilo "zadovoljstvo da se i ta pitanja razreše.

Jovo Ćuruvija je naveo da se na opšte zgražavanje porodice Ćuruvija i javnosti u Srbiji mnogi koji su učestvovali u pripremi ubistva Slavka Churuvije danas nalaze u državnim preduzećima i ustanovama, a neki od njih su i napredovali.

Podsetimmo, posle 18 godina, i dalje se ne znaju ubice novinarke Radislave Dade Vujasinović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćuruvija traži pomoć od Kacina

Izvor: Mondo, 08.Apr.2012

Brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije zatražio je pomoć od Jelka Kacina, jer ubistvo njegovog brata nije razrešeno ni posle 13 godina, a nije razrešen ni slučaj ubistva novinarke Dade Vujasinović, ubijene pre 18 godina.

Nastavak na Mondo...

Brat Slavka Ćuruvije traži pomoć Kacina

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 10:55

Molim vas za pomoć, jer su i posle 13 godina od ubistva moga brata, Vlada Srbije, policijski i pravosudni organi Srbije potpuno pasivni, apsolutno nezainteresovani i bez ijednog pravog poteza, naveo je Jovo Ćuruvija..BEOGRAD -  Brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Jovo Ćuruvija, zatražio je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.