Još troje u bolnici zbog salmonele

Izvor: B92, 18.Apr.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još troje u bolnici zbog salmonele

Još tri osobe iz privatnog Doma za stare "Pero Marić" u selu Vranići kod Čačka, prebačene su zbog zaraze salmonelom na Infektivno odeljenje čačanske bolnice.

Pre dva dana u čačansku bolnicu smeštene su četiri osobe iz Doma za stare sa simoptimima crevnih oboljenja, tako da je sada u čačanskoj bolnici šest obolelih, dok je jedan korisnik Doma prebačen u bolnicu u Užice.

Medju obolelima su i koricnici usluga Doma, i zaposleni.

Prošle noći tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korisnika Doma su preminula.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić rekao je danas agenciji Beta da je u Domu od epidemije čiji je uzrok salmonela, oboleo 41 korisnik.

U Zavodu za javno zdravlje ističu da je u Dom za stare u Vranićima uveden epidemiološki nadzor i da su zabranjne posete.

Zavod za javno zdravlje proglasio je 16. aprila epidemiju crevnih bolesti u Domu za stare u Vranićima i to prijavio Ministarstvu zdravlja Srbije i beogradskom Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanovic - Batut".

Dom za stare u selu Vranići kod Cačka "Pero Marić" otvoren je 2012. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čačak: Još troje iz staračkog doma u bolnici zbog salmonele

Izvor: Blic, 18.Apr.2015

Još tri osobe iz privatnog Doma za stare "Pero Marić" u selu Vranići kod Čačka, prebačene su danas zbog zaraze salmonelom na Infektivno odeljenje čačanske bolnice, rečeno je večeras u Zavodu za javno zdravlje...Pre dva dana u čačansku bolnicu smeštene su četiri osobe iz Doma za stare sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.