Još traje agonija na granici

Izvor: Mondo, 30.Avg.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još traje agonija na granici

Zadržavanja putničkih motornih vozila, na izlazu iz zemlje, na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci su oko tri sata, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Zadržavanja na ulazu u zemlju na graničnom prelazu Gradina je oko 20 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema većih zadržavanja, navodi se u saopštenju.

Auto-moto savez (AMSS) saopštava da Granična policija poziva putnike i turiste da koriste granične >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prelaze Šid i Sot za Hrvatsku i Kelebiju i Bački Breg za Mađarsku, dok Bački Vinogradi, Horgoš II, Đala i Bajmok otvorena su za putnička vozila od 7-19 časova za putnike koji su se uputili u Mađarsku.

U periodu turištičke sezone, posebno u dane vikenda, vreme zadržavanja na graničnim prelazima konstantno varira i ima zadržavanja, pa se apeluje na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze, navode iz AMSS.

Do 10. septembra na auto-putu E-75, od petlje "Vrčin" do petlje "Vodanj" izvode se radovi na košenju trave u putnom i srednjem pojasu i na bankini u oba smera auto-puta i radovi su obezbeđeni adekvatnom i privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U zoni Novog Sada, od petlje "Sever" do petlje "Temerin", zbog izvođenja radova na postavljanju stubova javne rasvete, do 30 septembra je obustavljen saobraćaja u preticajnim trakama u oba smera auto-puta, pa je saobraćaj preusmeren na vozne trake.

Zbog interventnih radova na rehabilitaciji nadvožnjaka kod Kovilja izmenjen je režim obavljanja saobraćaja tako što se saobraćaj u oba smera (ka Beogradu i ka Novom Sadu) odvija samo zaustavnim trakama prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Počeli radovi na rehabilitaciji saobraćajnih traka iz pravca Novog Sada ka Beogradu na auto-put E-75, zbog kojih su zatvorena dva kanala za naplatu putarine, pa će naplatna stanica Stara Pazova raditi sa smanjenim kapacitetom.

Juče su počeli radova na mostu preko pruge kod Velikog Orašja na auto-putu E-75 pa je izmenjen režima saobraćaja, pošto je zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd-Niš i saobraćaj je privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmerava u preticajnu (brzu) saobraćajnu traku leve strane auto-puta, smer Niš-Beograd, u kojoj će se saobraćaj odvijati dvosmerno.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kraće kolone, na Batrovcima cisterna vode

Izvor: Mondo, 30.Avg.2015

Zadržavanja putničkih motornih vozila, na izlazu iz zemlje, na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci su oko tri sata, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije...Foto: Tanjug/ Sava Radovanović..Vozila se na izlasku iz naše zemlje na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj i na GP Horgoš ka Mađarskoj...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.