Još jedan nož u leđa u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2015, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan nož u leđa u Srbiji

Parafiranje sporazuma o razgraničenju Podgorice sa Prištinom koji su neke crnogorske opozicione snage nazvale "istorijskom sramotom", u Beogradu je naišlo na potpuni muk.

Crna Gora je požurila da granice sa Kosovom ozvaniči pre nego što je to učinila sa Srbijom, a da sve bude još čudnije, novi šamar Podgorice stigao je u momentu kada su, kako se čuje od vlasti iz obe zemlje, odnosi najbolji od momenta raspada državne zajednice SCG.

Odnosi su, komentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lider pokreta Dveri Boško Obradović, "nikad bolji na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori" koji, kako ističe, trpi sve vrste diskriminacije, od jezičkih i verskih do toga da ne mogu da rade u državnoj administraciji.

- Beograd sve toleriše, nazivajući tu vrstu katastrofalnog odnosa odličnim. Tako je i sa ovim potezom razgraničavanja, ali sam uveren da srpske vlasti ćute jer nešto slično rade sa Prištinom u Briselu - naveo je Obradović za "Vesti".

Oštro je reagovao Milan Knežević iz opozicionog Demokratskog fronta Crne Gore ocenivši da je u pitanju veleizdaja interesa Crne Gore i Srbije.

- Taj potpis o tzv. razgraničenju sa tzv. državom Kosovo još je jedna od istorijskih sramota zvanične Crne Gore kojom se zabija nož u leđa bratskoj Srbiji u momentu kada se Beograd kroz briselske pregovore bori za minimum funkcionisanja Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Knežević za Radio Slobodnu Evropu.

On je podsetio na ranije poteze Podgorice o priznanju Kosova i proglašenju Hašima Tačija za počasnog građanina Ulcinja.

Na crnogorsko priznanje Kosova 2008, Srbija je oštro reagovala proterivanjem tadašnje ambasadorke Anke Vojvodić. Potom su reakcije Beograda na poteze Podgorice bile sve bleđe, pa su izostale i kada je Crna Gora otvorila ambasadu u Prištini.

- Srpska opozicija ne ćuti na ovaj korak Podgorice, već ne može da stigne da komentariše deset stvari u jednom danu na koje treba reagovati: od ovog neprijateljskog akta do problema sa migrantima, a najavljuje se i gej parada, pa prodaja Telekoma. Ne stižemo da se o svemu oglasimo - objašnjava Boško Obradović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.